Siirry sisältöön

Kurkista vammaisalan työhön

Vammaisalan työ on monipuolista ja sitä tehdään omalla persoonalla.

Parasta työssäni on yhdessä jaettu ilo, huumori ja positiivinen elämänasenne. Asiakkaat yllättävät ja riemastuttavat joka kerta huumorillaan. Työ on monipuolista, koska jokainen asiakas on erilainen eikä siksi aika käy koskaan pitkäksi! (Koskijoki, 2021.)

Vammaisalasta tekee kiinnostavaa ihmisten kanssa työskentely ja työn monipuolinen sisältö. Vaikuttamismahdollisuudet työssä sekä mahdollisuus hyödyntää työssään luovuutta nostetaan kiinnostavuutta lisäävinä tekijöinä.

Minusta on mukava, kun asiakkaat ovat avoimia ja rehellisiä ja heidän kanssaan on helppo kommunikoida. Erityisen merkityksellistä on juuri vuorovaikutus ja kohtaamiset asiakkaiden kanssa. (Rouhollah & Nykänen, 2021.)

Seuraavilla videoilla vammaisalan ammattilaiset kertovat työstään ja sen erilaisista hyvistä puolista. Kurkista Taikan, Susannan, Saaran, Oskarin ja Adan työn arkeen!

Lisää uratarinavideoita löydät täältä.

Hyvää arkea moniammatillisen tiimin tuella

Lähihoitaja Taika kertoo työstään Oksakujan palvelukodissa, jossa turvataan asiakkaille hyvää ja onnellista elämää eri alojen ammattilaisten ja omaisten tuella.

Luonto ja eläimet apuna kuntoutuksessa

Susanna työskentelee toiminnallisessa kuntoutuksessa ohjaajana. Hän suunnittelee ja ohjaa eläinavusteista toimintaa sekä luonto- ja metsälähtöistä toimintaa yksilöille ja pienille ryhmille.

 

Mahtavat työkaverit ja ihanat asiakkaat

Vammaisalan työssä saa olla oma outo itsensä ja joka päivä oppii jotain uutta! Saara kertoo oppineensa työssään kiireettömyyttä ja hetkessä elämisen taitoa.

 

Asiakkaat opettavat vammaisalan työntekijää

Vammaisalantyössä parasta on se, että sitä saa tehdä omalla persoonalla.  Oskari kertoo, miten ennakkoluulot ja pelot ovat karisseet työtä tehdessä ja miten omakin suhtautuminen elämään on muuttunut.

 

Ei kahta samanlaista päivää

Vammaisalalla saa kehittää itseään ja osaamistaan. Ada kertoo, miten työssä saa jakaa ihanien asiakkaiden kanssa niin ilot kuin surutkin. Asiakkailta saa myös suoraa ja rehellistä palautetta, ja heiltä voi oppia positiivista elämänasennetta.