Siirry sisältöön

Vammaisala tarvitsee osaajia  

Oletko kiinnostunut vammaisten ihmisten mahdollisuuksista elää omannäköistä ja tasa-arvoista elämää? Haluatko kouluttautua vammaisalalle tai syventää jo olemassa olevaa osaamistasi tutkinnoksi Savonlinnassa?

Vammaisalan opinnot suoritettuasi sinulla on laaja-alainen osaaminen vammaisalan työtehtäviin erilaisissa julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin toimintaympäristöissä. Samiedusta valmistuneena vammaisalan ammattilaisena osaat toimia yhteistyössä vammaisten ihmisten kanssa ja heidän parhaakseen tukemalla vuorovaikutusta, osallisuutta, toimintakykyä ja hyvinvointia. Osaat toimia monenlaisissa verkostoissa ja vastata ammattitaitoisesti vammaisalan kehittyviin tämän hetken ja tulevaisuuden tarpeisiin.

Samiedun monipuoliset opiskelumenetelmät, hyvät työelämäyhteydet ja osaavat opettajat luovat mahdollisuudet ja joustoa henkilökohtaisiin opiskeluratkaisuihisi olitpa sitten työssä tai opintovapaalla. Voit suorittaa vammaisalan lähihoitajatutkinnon tai vammaisalan ammattitutkinnon. Vammaisalan ammattitutkinnossa on mahdollisuus valita kehitysvamma-alan osaamisala, joka antaa osaamisen toimia kehitysvamma-alan ohjaajana tai henkilökohtaisen avun osaamisala henkilökohtaisena avustajana toimimiseksi. Koulutuspolku vammaisalalle voi toteutua myös hoiva-avustajasta lähihoitajaksi opintojen kautta.

Työntekijänä kehitysvammatyössä 15 osp

Koulutus on valinnainen tutkinnon osa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa. Se on laajuudeltaan 15 osaamispistettä.

Tutkinnon osan sisällöt ovat

  • kehitysvammatyön laatu
  • asiakkaan ohjaaminen
  • hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen
  • osallisuuden ja vuorovaikutuksen tukeminen
  • työturvallisuus, työkyvyn ja työhyvinvoinnin edistäminen
  • itsearviointitaidot

Lisätietoja koulutuksesta löydät tästä linkistä

Lisätietoa vammaistyön koulutuksistamme, koulutuksen toteuttamismahdollisuuksista, hakuvaihtoehdoista ja soveltuvuuden arvioinnista saat oppilaitoksemme verkkosivuilta www.samiedu.fi.

Jos kiinnostuit vuorovaikutuksellisesta ohjaustyöstä vammaisten ihmisten ja heidän verkostojensa kanssa, ota yhteyttä.

Kaisa Niemelä
opettaja, VAVE-hankkeen vastuuhenkilö
Ammattiopisto Samiedu
p. 044 5506534
kaisa.niemela@samiedu.fi

Marika Uotinen
opinto-ohjaaja
Ammattiopisto Samiedu
p. 044 550 6590
marika.uotinen@samiedu.fi