Siirry sisältöön

Haluatko tehdä ihmisläheistä työtä hoidon, kasvatuksen ja kuntoutuksen parissa?

Kiinnostaako sinua tukea ja ohjata eri-ikäisiä ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa? STEP-koulutuksessa sinulla on mahdollisuus opiskella sosiaali- ja terveysalan perustutkinto ja suuntautua opinnoissasi vammaisalalle tai syventää vammaistyön osaamistasi ammatti- tai erikoisammattitutkinnoissa.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja

STEP-koulutuksessa voit opiskella sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon Pieksämäen ja Järvenpään kampuksilla. Yhtenä vaihtoehtoisena osaamisalana lähihoitajaopinnoissa on vammaistyön osaamisalaopinnot. Vammaistyön osaamisalaopinnoissa hankit osaamisen osallisuuden edistämisessä vammaistyössä ja vammaisen asiakkaan toimintakyvyn ylläpitämisessä ja edistämisessä.

Lähihoitajan koulutuksen laajuus on 180 osaamispistettä ja opinnot kestävät yksilöllisesti laadittavan suunnitelman mukaisesti 1–3 vuotta, aiemmin hankitusta osaamisesta riippuen. Opinnoissa on pakollisia ja valinnaisia tutkinnon osia. Opinnot koostuvat lähi- ja etäopiskelusta ja työpaikalla tapahtuva oppiminen on olennainen osa opintoja. Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Hae opiskelemaan lähihoitajaksi STEP-koulutukseen.

Hoiva-avustajan koulutus

Hoiva-avustajan koulutus alkaa STEP-koulutuksessa Järvenpäässä ja Pieksämäellä syksyllä 2021. Hoiva-avustajan koulutuksen käytyäsi opit auttamaan ihmisiä ja tekemään merkityksellistä työtä esimerkiksi vammaisten asiakkaiden avustajana erilaisissa avustavissa tehtävissä asiakkaiden arjessa ja päivittäisissä toimissa, kuten esimerkiksi ruokailussa, hygienian hoidossa, vaatehuollossa, ulkoilussa, viriketoiminnassa, keittiössä ja puhtaanapidossa.

Hoiva-avustajan koulutuksen laajuus on 55–70 osaamispistettä ja opinnot kestävät noin vuoden, aiemmin hankitusta osaamisesta riippuen. Hoiva-avustajan koulutuksen kautta voi jatkaa halutessaan kouluttautumista lähihoitajaksi.
Tutustu hoiva-avustajan koulutukseen.

Hae opiskelemaan hoiva-avustajaksi STEP-koulutukseen.

Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinto

Oletko kehitysvamma-alalla kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalveluissa ja kaipaat työsi tueksi lisätietoa kohdentuneesti kehitysvammaisuudesta ja kehitysvammaisten palveluista sekä ohjaamisesta, tukemisesta ja hoitamisesta? Haluatko vahvistaa osaamistasi erityisohjaajana vammaisalalla?

Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen koulutuksen laajuus on 180 osaamispistettä ja sisältö toteutetaan räätälöidysti henkilöstölle, heidän työnantajiensa kanssa, koulutustarpeiden ja tutkinnonperusteiden vaatimusten pohjalta. Erikoisammattitutkinnossa osoitetaan alan vaativimpien työtehtävien hallintaa, joten koulutukseen hakeutuvilla tulee olla alalle soveltuva pohjakoulutus ja/tai työkokemusta.

Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Lisätietoa koulutuksesta.