Siirry sisältöön

Opiskele vammaistyötä Mikkelissä tai Pieksämäellä

Sinulla on sydän paikallaan. Haluat auttaa, olet ulospäin suuntautunut, ahkera ja palvelualtis. Haluaisitko tehdä työtä, joka on ihmisläheistä ja arvokasta? Tule opiskelemaan meille Etelä-Savon ammattiopistoon Eseduun lähihoitajaksi tai hoiva-avustajaksi joko Mikkeliin tai Pieksämäelle.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja

Lähihoitajan tutkinto sisältää 180 osaamispistettä ja se kestää noin kolme vuotta. Aiemmin hankkimasi osaaminen, joka vastaa tutkinnon perusteiden ammattitaitovaatimuksia ja osaamistavoitteita, lyhentää opiskeluaikaa. Vammaistyöhön suuntaudut valitsemalla valinnaisiksi opinnoiksi vammaistyön osaamisalan.

Lue lisää vammaistyön osaamisalasta täältä.

Voit hakeutua koulutukseen yhteishaun tai jatkuvan haun kautta. Voit opiskella tutkinnon myös työvoimakoulutuksena, jolloin hakeudut koulutukseen TE-palveluiden kautta. Hakijoille järjestetään soveltuvuuskoe.

Kiinnostuitko? Lue lisää lähihoitajan tutkinnosta ja koulutukseen hakemisesta täältä.

Hoiva-avustajan koulutus

Oletko kiinnostunut sosiaali- ja terveysalan avustavista työtehtävistä erityisesti? Hoiva-avustajan koulutus sisältää 60 osaamispistettä ja opiskelu kestää alle vuoden.

Hoiva-avustaja koulutuksen suoritettuasi sinulla on mahdollisuus hakeutua opiskelemaan esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa (lähihoitaja).
Voit hakeutua koulutukseen jatkuvan haun kautta. Voit opiskella myös työvoimakoulutuksena, jolloin hakeudut koulutukseen TE-palveluiden kautta.
Maahanmuuttajien tulee selviytyä opinnoista suomen kielellä. VAVE-hanke tarjoaa koulutukseen valituille maahanmuuttajille tukea suomen kielen oppimiseen.

Kiinnostuitko? Lue lisää hoiva-avustajan koulutuksesta ja koulutukseen hakemisesta tästä.

Vammaistyön osaamisala

Onko sinulla jo sosiaali- ja terveysalan tutkinto, mutta vammaistyön osaamisalan opinnot puuttuvat? Voit vahvistaa vammaistyön osaamistasi ja parantaa työmahdollisuuksiasi suorittamalla vammaistyön osaamisalan opinnot joko verkko- tai lähiopetuksena. Koulutus kestää noin vuoden.

Kiinnostuitko? Lue lisää vammaistyön osaamisalasta ja koulutukseen hakemisesta täältä.

Kiinnostaako sinua opiskelu vammaisalalle oppisopimuksella? Lue lisää oppisopimusopiskelusta Esedun sivuilta täältä.

Työntekijänä kehitysvammatyössä 15 osp

Koulutus on valinnainen tutkinnon osa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa. Se on laajuudeltaan 15 osaamispistettä.

Tutkinnon osan sisällöt ovat

  • kehitysvammatyön laatu
  • asiakkaan ohjaaminen
  • hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen
  • osallisuuden ja vuorovaikutuksen tukeminen
  • työturvallisuus, työkyvyn ja työhyvinvoinnin edistäminen
  • itsearviointitaidot

Lisätietoja koulutuksesta löydät täältä

Vammaisalan ammattitutkinto

Uusi vammaisalan ammattitutkinto tuli voimaan 1.8.2021 ja se yhdisti aikaisemman henkilökohtaisen avustajan osaamisalan puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnosta ja kehitysvamma- alan ammattitutkinnon.

Vammaisalan ammattitutkinnossa on kaksi osaamisalaa: henkilökohtainen avustaja ja kehitysvamma-alan ohjaaja.  Lisätietoja koulutuksesta löydät.