Siirry sisältöön

Vammaistyöhön monta reittiä Diakonia-ammattikorkeakoulun Pieksämäen-kampukselta

Vammaistyössä on monilla paikkakunnilla paljon työllistymismahdollisuuksia ja mielenkiintoisia työpaikkoja. Diakissa voit opiskella vammaistyötä monimuoto- ja verkko-opintoina joko avoimessa amk:ssa tai tutkinto-opiskelijana osana sosiaali-, terveys- tai kirkon alan opintoja.

Kun pohdit tulevaa koulutuspolkuasi tai ammatillisen osaamisesi laajentamista ja vammaistyö kiinnostaa sinua, voit hakeutua tutkinto-opiskelijaksi

  •  sosionomikoulutukseen, jonka yhtenä suuntautumisvaihtoehtona on vammaistyö. Lisätietoa koulutuksesta ja hakemisesta yhteishaussa sosionomikoulutukseen löydät tästä linkistä.
  • sairaanhoitajakoulutukseen, jossa voit rakentaa myös vammaistyön osaamista. Lisätietoa koulutuksesta ja hakemisesta yhteishaussa sairaanhoitajakoulutukseen löydät tästä linkistä.
  • sosionomi, diakoniatyön koulutukseen, johon voit liittää osia vammaistyön opinnoista. Lisätietoa koulutuksesta ja hakemisesta yhteishaussa sosionomi, diakoniatyö -koulutukseen löydät tästä linkistä.

Jos sinulla ei ole aiempaa tutkintoa tai et halua sitoutua pitkäkestoisiin, tutkintoon johtaviin koulutuksiin, mutta haluat rakentaa vammaistyön osaamistasi, voit hakeutua Diakin avoimeen ammattikorkeakouluun suorittamaan

  • Osaamista vammaistyöhön -opintoja (2-39 op),  joko yksittäisiä opintojaksoja tai vaikka koko 39 op:een kokonaisuuden. Osaamista vammaistyöhön -opintoihin voit tarkemmin tutustua tästä linkistä. Vuoden 2023 tarjontaan voit tutustua esitteestä.

Kiinnostaako sinua monipuolinen ja merkityksellinen työ? Kouluttaudu vammaisalalle!