Siirry sisältöön

Osaamista vammaistyöhön -opinnot alkavat Diakin avoimessa ammattikorkeakoulussa

Vammaisalan vetovoiman ja koulutuksen kehittäminen (VAVE) -hankkeessa on kehitetty Osaamista vammaistyöhön -opinnot (esite liitteenä), jotka toteutetaan Diakonia-ammattikorkeakoulun avoimessa amk:ssa vuosina 2021-22. Opinnoista voi suorittaa vain osan tai vaikka koko paketin 30 op.

Osaamista vammaistyöhön -opinnot soveltuvat monille:

  • alan vaihtajalle tai omaa koulutusalaa etsivälle opinnot ovat hyvä ja joustava mahdollisuus kurkistaa ammattikorkeakouluopintoihin ja vammaisalan sisältöihin
  • toisen asteen opiskelija voi liittää ne osaksi toisen asteen tutkintoaan. Opinnot voidaan hyväksyä myöhemmin osaksi amk-tutkintoa.
  • jo tutkinnon suorittanut lähihoitaja, sairaanhoitaja-, sosionomi- tai yhteisöpedagogi voi laajentaa osaamistaan vammaistyöhön.

Opinnot toteutetaan verkko-opintoina, joissa useimmissa on opetusta ja ohjausta verkkoyhteyden (Collaborate) kautta. Kunkin opintojakson lukujärjestykset kevään -21 osalta löytyvät ilmoittautumislinkistä.

Lisätietoa opintojen sisällöistä, toteutusaikatauluista, ilmoittautumisesta ja osallistumismaksuista seuraavasta linkistä Vammaisopinnot_esite

Huom! Keväällä 2021 suurin osa opinnoista on maksuttomia!

Lisätietoa ja ohjausta opintojen valintaan antaa:
Opinto-ohjaaja Maija-Leena Nyyssönen
p. 040 866 7070
maija-leena.nyyssonen@diak.fi